bg

Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel
Menu

Trolleys en handicarts

Gebruik golfkarren (trolleys)

 

Het gebruik van trolleys in de baan is altijd toegestaan. Wij verzoeken alle golfers, die hun tas kunnen dragen dit zoveel mogelijk te doen en aan hen die gebruik maken van de regeling de baan zoveel mogelijk te ontzien. Met uw medewerking kan het toelaten van trolleys ook in de toekomst mogelijk blijven. 


Stichting Handicart

De Stichting Handicart maakt het (tijdelijk) minder valide golfers mogelijk toch aan het golfspel deel te nemen. De Stichting tracht dit te verwezenlijken door handicarts op zoveel mogelijk golfbanen te plaatsen, zodat ook de minder valide golfer door het gehele land kan spelen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de circa 18132 donateurs van de Stichting.
Een gebruikerspas voor de handicart wordt op medische gronden verstrekt door de Stichting. Aanvragen daarvoor kunt u richten aan de Handicart Consul; een verklaring, dat het lopen van 18 holes bezwaarlijk is, afgegeven door arts of specialist, moet bij de aanvraag worden gevoegd. Bij de Handicart Consul kunt u zich ook aanmelden als donateur.
De Stichting Handicart heeft 14 golfkarren op onze baan geplaatst.

Voor de gedrags- en rijregels bij het gebruik van een handicart - klik hier

Het reserveren van een handicart kan digitaal via: https://portal.mijnhandicart.nl/handicart. Op deze pagina kunt u inloggen met uw emailadres en wachtwoord. U komt dan terecht in het reserveringsdocument. U vult daar in dat u bij onze golfclub een handicart wilt reserveren, op welke datum en op welke tijd, en of u de handicart alleen boekt voor u zelf, of ook voor een medepassagier.

De tarieven (ook voor 9 holes) zijn als volgt:

  • Één minder valide met gebruikerskaart € 6,00

  • Twee minder validen met gebruikerskaart, samen één kar € 8,-

  • Één minder valide en één valide, samen één kar € 17,50

Verhuur aan derden:

  • Validen per kar € 30,-

  • Wedstrijden/evenementen, per dag € 60,-

Bovenstaande inkomsten gaan volledig naar Stichting Handicart.

Handicart Consul - Golfclub Capelle
Jan Willem Elte
Email: jwfelte@gmail.com

______________________________________________________________

Gebruik handicarts

Voor het gebruik van handicarts gelden de volgende afspraken:

Op de 'baanstatus' van de website wordt dagelijks aangegeven wanneer handicarts zijn toegestaan:

Handicarts 1

 

 

 

 

 

Handicarts zijn op de gehele baan toegestaan voor leden en bezoekers.

 

 

 Handicarts alleen 3 tm 12

Leden en bezoekers kunnen alleen gebruik maken van   handicarts op hole 1 t/m 9.

 

  • Er mag met de handicart uitsluitend op de paden langs hole 1 t/m 9 worden gereden. U rijdt dus met de handicart niet via de rough naar de teebox, niet over de fairway en niet door de rough naast de fairway, maar u blijft met de handicart altijd en uitsluitend op de paden langs de holes.
  • Voor alle duidelijkheid ontvangt u van de caddiemaster een plattegrond van de baan, waarop de paden langs hole 1 t/m 9 staan aangegeven, zodat u weet waar de paden liggen en er geen vergissing mogelijk is, waar u met de handicart mag rijden.
  • Er wordt een beroep gedaan op uw eigen verantwoordelijkheid als handicart gebruiker. Als wordt geconstateerd dat u toch buiten de paden rijdt, dan wordt u in het vervolg van deze regeling uitgesloten. Mocht er te vaak buiten de paden worden gereden dan zal deze regeling helaas moeten worden beëindigd. 

 

 

Capelle aan den IJssel
Laatste nieuws »