bg

Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel
Menu

Wilde bloemen in de baan voor biodiversiteit

wilde bloemen in de baan hole 3 foto Michelle Wouters

Het belang van wilde bloemen op de golfbaan voor biodiversiteit

Op verschillende plaatsen in de baan (daar waar het kan) zijn wilde bloemen ingezaaid door Krijn den Boer, die deel uitmaakt van de Werkgroep GEO. Wilde bloemen zijn niet alleen prachtig zijn om naar te kijken, maar ook van cruciaal belang zijn voor het bevorderen van biodiversiteit. Een aantal van de belangrijkste redenen zijn:

1️⃣ Voedselbron voor bestuivers: wilde bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. Deze harde werkers spelen een essentiële rol bij de bestuiving van planten, waardoor voedselproductie en voortplanting mogelijk worden.

2️⃣ Habitat voor insecten en dieren: wilde bloemen bieden een thuis en voedsel voor talloze insecten, zoals lieveheersbeestjes en kevers, en dienen als schuilplaats voor kleine dieren zoals muizen en vogels. Dit verhoogt de biodiversiteit en creëert een gezond ecosysteem.

3️⃣ Bodemgezondheid: door hun diepe wortels helpen wilde bloemen de bodemstructuur te verbeteren, waardoor waterinfiltratie wordt bevorderd en erosie wordt verminderd.

4️⃣ Natuurlijke plaagbestrijding: sommige wilde bloemen trekken natuurlijke vijanden van schadelijke insecten aan. Door deze natuurlijke plaagbestrijders aan te moedigen, kunnen golfbanen het gebruik van schadelijke pesticiden verminderen en het milieu beschermen.

5️⃣ Esthetische waarde: wilde bloemen geven de golfbaan een kleurrijke en levendige uitstraling.

Op de website van de NGF lees je er meer over:

https://www.ngf.nl/caddie/duurzaam-beheer/biodiversiteit/publicatie-biodiversiteitsontwikkeling-op-golfbanen-praktische-handvatten/1

Peter van Toen, die ook deel uitmaakt van de werkgroep GEO maakte bij hole 3 deze prachtige foto:

Capelle aan den IJssel
Laatste nieuws »