Informatie jeugdlidmaatschap

Golf op golfclub Capelle is leuk!

Leuk dat je belangstelling hebt om op Golfclub Capelle te komen golfen!

Algemeen
Onze vereniging heeft een jeugdvriendelijke baan met veel leuke en uitdagende mogelijkheden om te spelen en te oefenen.

Golfclub Capelle is een vereniging waar je ruim de gelegenheid krijgt om te (leren) golfen. Jeugdlid ben je tot en met het jaar waarin je 21 wordt. Zowel de recreatieve als de meer prestatieve spelers kunnen zich bij ons optimaal ontwikkelen. Hierbij is plezier en onderlinge gezelligheid heel belangrijk.

• Voor een overzicht van het Jeugdlidmaatschap - klik hier
  • Voor het aanmeldingsformulier - klik hier
  • Voor een volledig overzicht van de contributie tarieven - klik hier

Op basis van ons Jeugdbeleid en ons Jeugdprogramma is de Golf & Country Club Capelle aan den IJssel door de NGF in 2009 ‘Committed to Jeugd’ gecertificeerd. We behoren hiermee tot een groeiende groep NGF ‘Committed to Jeugd’ gekwalificeerde verenigingen in Nederland. Daarnaast hebben we een programma lopen voor de meest talentvolle en ambitieuze jeugdleden, waarvoor een aanvraag loop voor een NGF ‘Committed to Talent’ certificering.

Wij hebben een goed jeugdprogramma bestaande uit: lessen, trainingen, oefenmomenten en veel andere activiteiten:

• Jeugdprogramma lessen/trainingen: de lessen worden gegeven door ervaren golfprofessionals (PGA gecertificeerd) en de trainingen worden gegeven door Jeugdcoaches. Behoudens de schoolvakanties en een deel van de winterperiode is er bijna wekelijks les of training op zondagen. Wij streven naar groepsgroottes van maximaal 5-6 jeugdleden waardoor er ruimte is om op een passend niveau les te krijgen.
  • Gebruik oefenfaciliteiten: beginnende jeugdleden mogen onder begeleiding van een volwassene zelfstandig oefenen en trainen op de oefenfaciliteiten. Na toestemming van de Jeugdcommissie mag  ook zelfstandig gebruik worden gemaakt van de oefenfaciliteiten.
  • Ballenkaarten driving range: om het oefenen en trainen te motiveren worden gratis een aantal ballenkaarten verstrekt.
  • Ontwikkeling: Onze spelers ontwikkelen zich naar Golf Vaardigheids Bewijs-niveau (GVB-) en naar een passende European Golfers Association-handicap (EGA-Hcp).

Wil je extra lessen volgen? Lesbijdrage is verplicht tot en met 13 jaar, deelname aan het Jeugdprogramma voor jeugdleden 14 tot en met 21 jaar is facultatief. Zij dienen zich voor 1 januari van het nieuwe seizoen af te melden voor het Jeugd- en/of Competitieprogramma.

Vaak is het nuttig om extra privégolflessen te nemen. Dit kan bij de jeugdpro of één van de golfprofessionals van de club.

Kennismakingslessen
Als je eerst wilt proberen of je golf op de Capelse wel leuk vindt, kan dat. Hiervoor starten na de zomervakantie speciale kennismakingslessen: een reeks van 10 groepslessen (kosten € 130,-inclusief ballen tijdens de les). Daarna kun je besluiten of je lid wilt worden. Gedurende de periode van deze kennismakingslessen mag je ook zelf trainen/oefenen op de oefenfaciliteiten (onder begeleiding van een volwassene).

Golfset voor de kennismakingslessen
Heb je nog geen eigen golfset dan kun je tijdelijk een setje van ons gebruiken. Hiervoor vragen we een bedrag van totaal € 100,- bestaande uit een deel borg € 80,- (wordt bij inlevering van de set geretourneerd) en een deel huur € 20,- (bijdrage kosten).

Enkele van onze activiteiten

• Jeugdclubkampioenschappen (Matchplay/Strokeplay), voor spelers met Hcp.
  • MaandBeker, wedstrijden
  • De Capelse Golf Summer School, die normaliter valt in de eerste week van de zomervakantie. In de ochtend is er een lesprogramma voor beginnende jeugd van buiten onze vereniging. Zij kunnen kennismaken met de golfsport en met onze vereniging. In de middag is er een lesprogramma voor gevorderde jeugd van binnen- en buiten onze vereniging. De Summer School gaat door als er voldoende inschrijvingen zijn en de organisatie beschikbaar is!
  • NGF-Competitie (in teams, recreatief of prestatief), voor spelers die wedstrijden willen spelen.In een poule van vijf verenigingen speel je 4 wedstrijden op de banen van de andere verenigingen en ben je zelf 1 keer gastheer.
  • Tour 54, een competitie voor spelers met handicap 36.1 tot en met 54 die nog niet aan de NGF-Competitie kunnen deelnemen. Met een aantal omliggende clubs worden wedstrijden over 9 holes georganiseerd.
  • Herfstkamp, waarbij in de herfstvakantie kan worden deelgenomen aan een 3 daags golfkamp. De golfactiviteiten vinden plaats op een andere golfbaan. Er wordt overnacht in geselecteerde groepsaccomodaties.
  • Trainingen op vrijdagavond waarbij zowel zomers als ’s winters de mogelijkheid bestaat om het korte werk en lange slagen te trainen onder begeleiding van gediplomeerde coaches en/of een jeugdprofessional. Ook worden door de NGF ontwikkelde testen afgenomen die veel inzicht geven op het spel niveau.

Ben je enthousiast en wil je je aanmelden en/of heb je nog vragen, neem dan contact op met het secretariaat, tel: 010-44 224 85 of e-mail: info@golfclubcapelle.nl of  jeugdcommissie@golfclubcapelle.nl

Tot ziens op onze vereniging!

Jeugdcommissie Golfclub Capelle

De jeugdspelers van Golfclub Capelle worden gesponsord door:

justion advocaten klein   en  KorenhofPartners Consultancy B2.V. klein